Kaşkorse kumaşlar, kadın giyim sektöründe öne çıkan, görünümü ve yapısı gereği sıklıkla tercih ediliyor. Görünüm olarak spagetti kayışı olarak da bilinen belirgin çizgilerden oluşur. Ribana kumaş yapısıyla benzer yapıda olup bir çeşit ribana kumaş olarak da bilinir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında üretilen farklı renkleri ile üst giyim modellerinde karşımıza çıkar. Doğal hammaddesi sayesinde sağlıklı ve kullanışlıdır. Üç iğneyle üretilen kaşkorse kumaş çeşitleri, ev tekstil ürünlerinde ya da giyim sektöründe kullanılmak üzere oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir.
Hem rahat hem de şık görünüme sahip sıcak tutan bir kumaş arayışında genellikle kaşkorse kumaşlar oldukça revaçtadır. Peki kaşkorse kumaş nedir? Çift plakalı örme makinelerinde üretilen bu tekstil ürünleri, RR örgü çeşididir. Her iki iğne yatağında bulunan üç iğneden birinin iptal edilmesi ile elde edilir. Enine doğru esneme özelliği ile kıyafetlerin kemerlerinde, paça ve kollarda manşet olarak tercih edilebilir. Esneme özelliği sebebiyle lastik örgü olarak da adlandırılır. Görünümü gereği fitilli kaşkorse kumaş olarak da adlandırılabilir. Mikrofiber ürünlerde kullanılmaya başlayan bu kumaşlar, zengin çeşitliliğe sahip olarak üretilebiliyor. Kaşkorse kumaş kullanışlı mı ya da Kaşkorse kumaş nasıl olduğu, üretildiği hammaddeye göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak kullanımı rahat şık tekstil ürünleridir.
Genellikle pamuk esaslı olan bu ürünler, pamuk hammaddesinin yanı sıra saten ya da ipek ipliklerden de üretilebiliyor. Bunların dışında streç kumaşlar olarak da bilinen likra veya naylondan da üretilmesi mümkündür. Bu iplik çeşitleri ile birbirinden farklı özelliklere sahip olabilen kaşkorse kumaş özellikleri arasında;
Başta pamuk iplikler olmak üzere doğal veya sentetik ipliklerden de üretilebilen bu kumaşlar, zengin çeşitliliği bulunan kumaşlardan biridir. Kaşkorse çeşitleri üretildiği ipliklere göre; pamuklu kaşkorse kumaş, likralı kaşkorse kumaş, çizgili kaşkorse, jakarlı kaşkorse, penye kaşkorse olarak ayrılabilir. Üretiminde kullanılan iplikler, çift plakalı örme makinelerinde iki örgü şeklinde elde edildiğinden sıcak tutan bir yapıdadır. Bu sebeple kaşkorse kumaş yazlık mı sorusuna kesinlikle kışlık ve mevsim geçişlerinde kullanımı mümkün cevabı verilir.
Kir tutma özellikleri düşük bu kumaşlar, kolaylıkla yıkanabilir. Makinede yıkamaya uygun olmakla birlikte ütü gerektirmeyen bir yapıdadır. Diğer birçok kumaş türünde belli sıcaklık seviyeleri önerilirken kaşkorse kumaşlar için böyle bir zorunluluk bulunmaz. Bununla birlikte bazı kaşkorse kumaşlarda suni iplikler yer aldığından, kumaş kalitesinin bozulmaması adına yüksek sıcaklıklarda yıkanması önerilmez. Bunun yanı sıra baskılı desenlerden oluşan kaşkorseler, yüksek sıcaklıklarda yıkandığı takdirde renkleri solabilir. Yine aynı şekilde baskılı ürünlerin doğrudan güneş altında kurutulmaması gerekir. Her ne kadar kolay temizlenebilir olsalarda birkaç püf noktasına dikkat edildiği takdirde kaşkorse kumaşlarınızı daha uzun yıllar aynı kalitede kullanabilirsiniz.
Kullanışlı yapısı ile oldukça farklı alanlarda kullanılması mümkün olan kaşkorse kumaşlar, ev tekstil ürünlerinin yanı sıra çok giyim sektöründe farklı kategorilerde kullanıma uygundur. Kaşkorse kumaş kullanım alanları arasında;
Sıcak tutan yapıları ile genellikle kışlık giyim ürünlerinde kullanılan bu tekstil ürünleri, iç giyimin yanı sıra dış giyim ürünleri içinde son derece uygundur. Kaşkorse kumaş fiyatları ve kumaş özellikleri hakkında detaylı bilgi için iletişim kanallarımız üzerinde firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.